naar inhoud


Enrico Benetti 66273 La Rochelle Mode Schoudertas Taupe a0Faqnrw > HUIS AAN HUIS > Deksel dicht is verplicht!van Tassen beste bags afbeeldingen en in 2019 Shoe 1249 Beautiful

Myomy koop BAG laptoptas hunter original Business te PAPER bag MY 6FrqR6US

Overvolle containers kleuren fluo-oranje

Vaak treffen de laders huisvuil- of gft-containers aan, die zo vol zitten dat het deksel niet meer dicht kan. Je container op deze manier aanbieden, is niet volgens de regels. Als een lader een container met openstaand deksel aantreft, zal hij een fluo-oranje sticker kleven met de duidelijke boodschap ‘Deksel dicht is verplicht!’. Zo wil EcoWerf je er attent op maken dat je de container niet correct hebt aangeboden. EcoWerf kan weigeren een foutief aangeboden container te ledigen.

 

Waarom zijn openstaande deksels niet toegelaten

Containers die aangeboden worden met een openstaand deksel zijn niet reglementair. Er zijn verschillende goede redenen waarom openstaande deksels te vermijden zijn:

 • Openstaande deksels bemoeilijken het werk van de laders
 • Openstaande deksels vergroten de kans op ongevallen:
  • Ten eerste belemmert een uitpuilende container het zicht van de laders.
  • Ten tweede kan een container met openstaand deksel moeilijk correct op de belading gehangen worden. Hierdoor kan de container naar beneden vallen en de lader verwonden.
 • Je betaalt voor een container met een bepaald volume en dat hoor je te respecteren.
waxy aktetassen Paper Hunter black Business Bag Bag My MYOMY aAwqf1vv

Naar boven

Hoe een overvolle container vermijden?

Een overvolle container kan je makkelijk vermijden, in de eerste plaats door je container vaker aan te bieden. Doe je dit al en voldoet de containerinhoud nog niet, neem dan contact op met EcoWerf: 0800/97 0 97.

Naar boven

Hoe zorg ik voor minder afval?

Geen afval produceren is niet mogelijk, maar een groot deel kan je toch vermijden. De slogan “Wie afval vermijdt, hoeft het niet kwijt” toont duidelijk aan dat afvalpreventie de enige echte oplossing is voor het afvalprobleem. Hier volgen enkele praktische en eenvoudige tips om afval te voorkomen:

Huisvuil
 

beste afbeeldingen Beautiful Tassen en in 2019 van Shoe bags 1249
 • Koop herbruikbare producten (katoenen zakdoeken, herbruikbare luiers, linnen boodschappentas…) i.p.v. wegwerpproducten.
 • Kies zoveel mogelijk voor onverpakte groenten, fruit … Als een product niet onverpakt te koop is, kies dan voor enkelvoudige verpakking (karton, metaal, glas): die kan je makkelijk sorteren! Een samengestelde verpakking (vb. karton met laagje plastic) komt anders onvermijdelijk in de grijze container terecht.
 • Geef de voorkeur aan grootverpakkingen: een pot yoghurt van 1 liter levert minder afval op dan 4 potjes van 250 gr.
 • Sorteer zo goed mogelijk je afval (pmd, kga, papier en karton, glas…) zodat de grijze container zo leeg mogelijk blijft.
   

Gft
 

 • Composteer zelf keuken- en tuinafval! Keuze genoeg: compostvat, -bak, -hoop of een wormenbak. Vragen hierover: contacteer een compostmeester (via de gemeentelijke milieudienst) of lees één van de talrijke brochures over thuiscomposteren.
 • Versnipper zelf snoeihout en gebruik de houtsnippers als mulchlaag tussen de planten, maak er tuinpaadjes mee of gebruik de snippers als structuurmateriaal in het compostvat.paper My Aktetas Businessbag Myomy Nieuwste bag Zwart 7Hw5xpq
 • Een afvalarme tuin (stuk bloemenweide of bodembedekkers i.p.v. groot gazon, de juiste plant op de juiste plaats, het respecteren van plantafstanden, traaggroeiend gras, mulchmaaier…) bespaart je niet alleen heel wat werk maar ook een pak tuinafval.
   

De Kringwinkel
 

Naar boven

Laatste aanpassing: 18/10/2011

Volg EcoWerf op

 

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?

Snel naar

Afvalrekening opvolgen?
laptoptas My 13 MYOMY Paper hunter black Businessbag Bag inch qUwxRxZaMijn EcoWerf

Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak
laptoptas black My rambler Bag Paper inch Businessbag 13 MYOMY w4qACInz